technisch applicatiebeheerder

‘Na 8 jaar ICT is RAM Infotechnology de perfecte stap in mijn carrière’

Michael Kodan werkt sinds 2013 op de servicedesks van diverse organisaties. Hij had altijd de ambitie om verder te groeien, maar dat kwam er nooit zo van. Totdat hij per 1 maart 2022 in dienst is getreden van RAM Infotechnology. Waarom heeft hij voor RAM-IT gekozen en hoe ziet hij zijn carrière voor zich?

“Op de servicedesk leer je heel veel van het ICT-vak en hoe je omgaat met mensen, vooral als ze een probleem hebben. Mensen merken het direct of je meeleeft, hen begrijpt en wilt helpen of als je ‘koud’ overkomt. Ik raad daarom starters in het ICT-vak aan om zeker een keer op een servicedesk te gaan werken. Maar ik ben inmiddels verder en met mijn 29 jaar alweer een ervaren rot. Tijd voor de volgende stap. Maar wat zocht ik precies? Is nieuwe technologie doorslaggevend? Zocht ik wat anders? Ik analyseer graag problemen en wil leren. RAM-IT bood mij die gelegenheid. Ik ben per 1 maart begonnen als incident coördinator op de servicedesk voor klanten. Ik sta dus nog steeds direct in contact met klanten, maar tegelijkertijd kijk ik verder. Wat speelt er precies? Waarom treden deze incidenten op? Zijn het bedrijfskritische meldingen, moeten we escaleren? Met collega’s en mijn teamlead bespreken we die zaken en spelen ze zo nodig door. Het werk sluit deels aan op wat ik al deed, maar er zijn ook heel veel nieuwe aspecten aan. Dat maakt het zo boeiend.”

“Het plan voor de toekomst is, dat hebben we echt helemaal zo doorgesproken, dat ik kan doorgroeien naar de rol van servicemanager. Dan sta ik ook direct in contact met klanten, maar dan vanuit de diensten die we verlenen. Een heel andere rol dus. Om daar te komen ga ik intern een opleidingstraject volgen. Ik ben al ITIL-gecertificeerd, maar ik wil bijvoorbeeld ook PRINCE2 voor projectmanagement halen. Mijn manager staat hier helemaal achter en stimuleert dat ook. Ik vind de sfeer op het werk sowieso heel fijn, heel open. We zijn als team veel bij elkaar op kantoor en stimuleren elkaar in het werk. Dat motiveert mij elke dag weer om meer te leren en zaken op te pakken. Ik zit echt op mijn plek bij RAM-IT. In vorige banen voelde ik mij, zeker als gedetacheerde, vaak een buitenstaander. Nu zijn we één team, één familie, zonder hiërarchie. Hier kan ik groeien. Een nieuwe baan, een nieuwe omgeving, nieuwe kansen. Dit past bij mij. Ik zeg altijd ‘wees jezelf’. Bij RAM-IT ben ik dat!”

Technisch applicatiebeheer, Werken bij RAM-IT

Geef een reactie