Altijd op zoek naar nieuwe IT-collega’s voor de zorg

Altijd op zoek naar nieuwe IT-collega’s voor de zorg

Goede IT’ers liggen niet voor het oprapen en eerlijk is eerlijk, daar lopen wij ook tegenaan. Komt bij dat we snel groeien en dus voortdurend behoefte hebben aan nieuwe IT-collega’s voor onze klanten in de zorg. In deze blog vertellen we daarom graag meer over wat we werkzoekenden allemaal te bieden hebben als ze willen werken in de IT voor de zorg

“Bij RAM IT hebben we altijd vacatures voor IT’ers”, vertellen  Talent Acquistion Partners Martijn Smit en Caroline van Twisk. “Zeg maar gerust een doorlopende behoefte. Dat komt ook door de snelle groei van ons bedrijf. Dit jaar zochten we alleen daardoor al zo’n tachtig mensen, veelal IT-specialisten, zoals service managers,  systeembeheerdersnetwerk consultants of technisch applicatiebeheerders. En daar komt altijd meer bij door nieuwe functies en nieuwe klanten.”

Werken in de IT voor de zorg

Wie iets zoekt, moet ook iets te bieden hebben. Zeker in tijden als deze met een grote krapte op de IT-arbeidsmarkt. RAM-IT heeft daarom een speciale aanpak om de instroom van IT-specialisten te bevorderen.

Een open organisatie met korte lijnen

Martijn en Caroline: “Bij RAM-IT hebben we een heel open cultuur en groepsdynamiek. We zijn er om elkaar te helpen. We zijn een organisatie in beweging en er verandert veel, ook door de groei. Toch proberen we de lijnen zo kort mogelijk te houden en dat voelen we allemaal.”

De RAM-IT Academy

“Per IT-functie hebben we een opleidingsplan gedefinieerd en daarmee een groeipad. Wat heb je nodig om in de volgende functie te komen? Als je bij de servicedesk begint kun je daarna binnen alle takken bij RAM-IT doorgroeien. Enerzijds richting systeembeheer, maar ook allerlei functies aan de proceskant, zoals change management en service management. We noemen dit de RAM-IT Academy. Wij werken hiervoor samen met een erkende opleider. Volgend jaar voegen we daar soft skill trainingen aan toe.”

‘De mens centraal’

“Belangrijk is: heb je als bedrijf een goed verhaal en kun je dat waarmaken? RAM-IT werkt in de zorg en onze leus is dan ook ‘De mens centraal’. En dat is ook zo: ja, wij zitten in de IT-branche, maar altijd houden we de mens in de zorg in het oog. Als onderneming hebben we natuurlijk een commercieel belang, maar we werken wel voor zorginstellingen, zowel in de care als de cure. We doen daar ook een aantal maal per jaar wat extra’s voor doen in de vorm van een vrijwilligersproject, RAM Doet”, aldus Martijn en Caroline.

Personeelstekort in de IT

Personeelstekort is een uitdaging waar ook de zorg voor staat. Daarom is het niet vreemd dat juist naar IT wordt gekeken om een deel van het tekort op te lossen. Martijn en Caroline: “Je ziet dat veel zorginstellingen IT outsourcen, want het IT-landschap wordt steeds complexer. Zaken als veiligheid zijn zeker voor zorginstellingen van groot belang. Toch is IT voor veel kleinere zorginstellingen nog een bijzaak en het is soms lastig om specialisten te binden. We zetten steeds stappen verder in onze ontwikkeling en om simpelweg bij te blijven.” RAM-IT kijkt voortdurend naar mogelijkheden tot innovatie en nieuwe producten die de zorg kunnen helpen. “Onze primaire proces is IT, niet zorg. Precies andersom dan bij zorginstellingen. Daarom kunnen we goed complementair zijn aan elkaar en vinden we juist de mensen, de IT’ers, die daarbij passen, die met liefde willen werken in de IT voor de zorg.”

Mocht je meer willen weten over onze openstaande rollen of weten of een carriere bij RAM-IT bij jou zou kunnen passen? Bel of mail met onze Talent Acquistion Partners Martijn Smit en Caroline van Twisk.

Tel algemeen: 030 – 2 390 390
E-mail: hrm_mail@ram-it.nl

 

Podcast #009 – Talentontwikkeling en begeleiding binnen de IT

In de negende aflevering van ‘De toekomst van ICT in de Zorg’ gaat Martine Hauwert in gesprek met Daphne Walk, HR-directeur, bij RAM-IT. In deze aflevering praten zij met elkaar over ‘Talentontwikkeling en begeleiding binnen de IT’. RAM-IT is altijd op zoek naar nieuwe IT-collega’s. Wat doet RAM-IT om mensen te werven en te behouden? Hoe kun je medewerkers boeien en binden? Luister mee!

Werken voor de zorg

Geef een reactie