‘Je bent dirigent van je eigen toekomst. Uiteindelijk bepaal je zelf het resultaat’

Paul Bax is Senior Coördinator Servicedesk bij RAM Infotechnology. Hij is in 2016 bij RAM-IT komen werken, met de overname van Computication. Voor Computication werkte hij bij HP, maar dat was hem veel te groot. Bij RAM-IT voelt hij zich thuis als een vis in het water.

‘Juist de menselijke kant van het werk bevalt me zo goed hier. We zijn met meer dan 250 medewerkers, maar de directeur kent je gewoon bij je voornaam, er is altijd tijd voor een dolletje, maar als we echt moeten doorhalen doen we dat ook met z’n allen. In mijn eigen werk staat de mens ook centraal. Ik vind het heerlijk om mensen te begeleiden en te laten groeien. Ik heb een ICT-achtergrond, maar zit zelf nog amper aan de knoppen. Ik werk voornamelijk voor zorgorganisaties en begeleid hen met de adoptie, de overstap naar nieuwe ICT. Dan gaat het er primair om dat je begrijpt wat mensen bezighoudt. Het zijn zorgprofessionals die al hun tijd en energie aan cliënten willen geven, niet aan tablets die het niet doen. Ik ben er om hen verder te helpen, gerust te stellen, hun werk te begrijpen en hun probleem op te lossen. Dus als ik of iemand van onze supportafdeling ‘s ochtends om 7 uur gebeld word, willen we eerst weten of die persoon net een nachtdienst achter de rug heeft en al 10 uur in touw is. Dan voer je een heel ander gesprek. Ik probeer dat ook over te brengen op de collega’s in mijn team en die ik begeleid.’

Je maakt eerst een plan voor de toekomst
‘De supportafdeling is zeker voor starters en young professionals een fantastische plek om te beginnen. Hier leer je het beste klanten kennen, zorgmedewerkers begrijpen. Dan kun je vanuit je kracht praten, voor je klanten staan. De waardering die je dan krijgt en de voldoening die dat geeft, is enorm. Maar het is ook een proces, je moet daarin groeien. En dat vind ik heel sterk aan RAM-IT als werkgever dat ze daar zoveel aandacht aan geven en ruimte voor maken. Als je bij ons op de servicedesk start, word je 4 weken volledig begeleid en maak je een plan voor de toekomst. Vervolgens kun je je kennis verder uitbouwen, een snuffelstage volgen op een andere afdeling, trainingen volgen, certificaten behalen. We hebben soft skills coaches en hard skills coaches. Met elkaar bepaal je je doel, samen werk je daar aan. Zo ben ik zelf ook gegroeid in mijn rol en nu dan beheerder. Als je laat zien wat je wilt, zijn alle groeipaden bij RAM-IT mogelijk. Vertel ons wat je wilt en wij begeleiden je er naartoe. RAM-IT geeft ook mij nog steeds alle handvatten om te groeien, maar uiteindelijk bepaal jij hoe je carrière verloopt. Bij RAM-IT ben je zelf de dirigent van je eigen toekomst.’

Service Management, Werken bij RAM-IT

Geef een reactie