Solution Development

Ons doel

Het doel van de afdeling Product & Innovation is volledige focus op product, kwaliteit en innovatie. Daarvoor hebben we aparte productteams ingericht die allemaal rond één expertise zijn opgebouwd, zoals Azure, automation en fysieke werkplek. In deze teams zitten onze engineers. Elk team heeft een Product Owner die het team leidt. Daarnaast heeft elk team een Manager Capability die de engineers voor hun eigen ontwikkeling en doorgroei aanstuurt. Zo waarborgen we dat we blijven innoveren en de kwaliteit van onze producten altijd van het hoogste niveau is.

De afdeling Product & Innovation is verantwoordelijk voor:

 1. implementaties
 2. (grote) changes
 3. uitvoer van problem management
 4. implementatie van nieuwe diensten

Organisatie Product & Innovation

We hebben de afdeling Product & Innovation opgebouwd rondom 3 clusters:

 1. Portfolio & Project Management
 2. Platform met 8 Productteams
 • Endpoints
 • Tooling
 • Connectivity
 • Apps/ Bi/ DBA
 • Site Reliability Engineering
 • Infrastructure
 • M365
 • Virtual Workspace
 1. Innovation met 3 Productteams
 • Virtual Workspace
 • M365
 • Connectivity

De Manager Platform zorgt voor focus op product(verbetering), diensten en kwaliteit. De Manager Innovatie is verantwoordelijk voor de innovatie-roadmap en uitvoering hiervan. Product Owners en Managers Capability rapporteren aan deze managers.

Wat doen we als team?

We ondersteunen bestaande klanten met een groot scala aan ICT-diensten, volledig afgestemd op hun situatie. Nieuwe klanten landen bij ons in een warm bad om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Met Portfolio & Project Management houden we grip op de performance van de diensten die we leveren en verzorgen we updates en upgrades. We draaien projecten waarbij we klantomgevingen opbouwen en/of migreren van on-premise naar Microsoft 365 en Azure. Hierbij passen we steeds de nieuwste technieken van Microsoft toe om klanten een veilige ‘moderne werkplek’ aan te bieden die voldoet aan de eisen en wensen van de klant.

Onze productteams houden zich bezig met beheer en ontwikkeling van platforms en innovatie voor Future Proof ICT, bijvoorbeeld op het gebied van hybrid en public cloud en technisch applicatiebeheer. Door trainingen en certificeringen van onze mensen blijven we bij met alle ontwikkelingen en kunnen we de juiste keuze en afwegingen maken voor onze klanten.

Wat voor team zijn we?

Project & Innovation is een hecht team, een gevarieerd gezelschap van mensen met verschillende expertises die hun kennis graag delen. Er heerst een fijne informele sfeer waarbij we serieus werken en ruimte voor een grapje graag met elkaar afwisselen. Collega’s staan altijd klaar om elkaar in projecten of vraagstukken te ondersteunen, ook buiten kantoortijden.

Wat is er zo leuk aan Product & Innovation?

Het kennisniveau is erg hoog, waardoor er altijd wat van je collega’s te leren valt. En zij van jou! Dit zet je aan om zelf ook te blijven studeren en je kennis te vergroten. Iedereen is zeer betrokken en denkt actief en creatief mee met de projecten van een ander. Je werkt veelal zelfstandig en omdat je aan projecten werkt schommelt de werkdruk tussen rustig en druk. Zo heb je in de rustige perioden tijd om jezelf te ontwikkelen en ga je in de drukke perioden helemaal op in een project.

Maatschappelijke betrokkenheid: werken voor zorgorganisaties

We werken graag mee aan betere IT-voorzieningen voor zorgpersoneel, zodat zij zich puur kunnen focussen op hun eigen vakgebied, de zorg van patiënten. We bedenken en adviseren klanten over oplossingen die de minste gebruikersimpact hebben en zorgpersoneel naadloos ondersteunen. Één van de redenen waarom deze afdeling zo leuk is om voor te werken is om na een livegang van een project te horen dat de omgeving fijn en moeiteloos werkt en dat de medewerkers tevreden zijn. Dan weet je weer waarvoor je het doet.

Meer weten over Werken bij RAM-IT?

Afdelingen, Technisch applicatiebeheer