Project Management

Wat doen we als team?

De afdeling Projecten en Innovatie binnen RAM-IT is verantwoordelijk voor het gehele proces dat zich afspeelt tussen de aanbestedingsfase en de in-beheerfase. Concreet betekent dit dat wij als eerste Sales ondersteunen bij het vervaardigen van projectplanningen, calculaties (projectdeel) en pre-sales/aanbestedingsgesprekken.
Na de Sales-fases pakken wij de aangeboden oplossing over en coördineren het gehele proces tot aan de in-beheerfase, uitgevoerd door de Serviceorganisatie. Enkele voorbeelden hierin zijn het verder (laten) concretiseren van de gewenste oplossing, het daadwerkelijke laten opbouwen van de gewenste oplossing en het (laten) borgen van alle procesafspraken rondom de aangeboden oplossing.

Nadat wij de volledige uitvoerfase van het project hebben uitgevoerd, laten wij een gedegen landing van de gebouwde oplossing binnen onze Serviceorganisatie plaatsvinden. Binnen Projecten en Innovatie zijn wij dus vanaf het begin betrokken bij een uitvraag/aanbesteding en blijven betrokken totdat de klant goed “geland” is binnen ons organisatie.

Wat houden de werkzaamheden in?

  • Ondersteunen Sales bij het vervaardigen van de aangeboden oplossing.
  • Ondersteunen Sales bij het voeren van sales/aanbestedingsgesprekken.
  • Zorgdragen voor het definitief stellen van uiteindelijke oplossing.
  • Zorgdragen voor het uit laten voeren van de bouwfase.
  • Zorgdragen voor het (laten) borgen van alle procesafspraken rondom de nieuwe dienstverlening (aansturing Servicemanagers binnen projectfase voor vervaardiging definitieve SLA/DAP/QRC)
  • Zorgdragen voor het laten landen van de nieuwe dienstverlening binnen de serviceorganisatie (daadwerkelijke overdracht naar beheer)
  • In al deze fases zijn wij ook verantwoordelijk voor het (laten) borgen van de financiële afspraken. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de Sales organisatie en de financiële organisatie.

Wat is er zo leuk aan Project Management?

Wij hebben een behoorlijk breed speelveld doordat wij als team vanaf de intake/salesfase betrokken zijn tot en met de landing van de klant binnen onze organisatie. De afwisseling van het soort werk is daardoor erg groot. Het is niet alleen een project starten en afronden, maar wij dragen ook bij aan de oplossing die uiteindelijk voor de klant opgebouwd wordt. Doordat wij tevens met verschillende klanten te maken hebben, krijgen wij in ons werk ook te maken met steeds verschillende oplossingsvormen voor onze klanten. Ja, we hebben onze standaarden, maar bij elke klant is de toepassing van deze standaarden net anders, waardoor het werk zeker niet eentonig is.

Onze klanten hebben tevens door de veranderende wereld meer en meer behoefte aan inzet van nieuwe technologieën. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van portaalwerkplekken gebaseerd op Social intranet inzet of de veelvuldige inzet van Microsoft-teams bij onze klanten. We werken hierdoor dagelijks met de nieuwste technologieën.

Maatschappelijke betrokkenheid (werken voor Zorgorganisaties)

Het grootste verschil in ons werk met werken bij andere bedrijven is dat wij als RAM-IT echt bijdragen aan het verlenen van toegevoegde waarde in de maatschappij. Werken in de zorgwereld laat direct zien waarvoor je iets doet, of dit nu is om het werk makkelijker te maken voor personeel in de verzorgingshuis of voor de huisarts die patiënten ontvangt. Het gaat bij ons om mensenlevens en niet om door een bepaald project meer financiële winst te boeken. Onze klanten doen het voor hun patiënten/cliënten en wij dragen daar direct ons steentje aan bij.

Podcast #004 – Adoptie van nieuwe ICT functionaliteit in de zorg

In de vierde aflevering van ‘De toekomst van ICT in de Zorg’ gaat Martine Hauwert in gesprek met Ed Zelvoort, Projectleider RAM-IT en Marc Verhoeven, ICT-regisseur bij Magentazorg. Het onderwerp ‘Adoptie van nieuwe ICT-functionaliteit in de zorg’ staat deze keer centraal. Beide heren geven het belang van ICT-adoptie aan en delen hun kennis, ervaringen en tips op dit vlak. Luister mee!

U kunt onze podcasts ook beluisteren op Soundcloud, Spotify en Apple podcast.

Afdelingen, Project Management

Geef een antwoord