Technisch applicatiebeheer

Wat doen we als team?

RAM Infotechnology beschikt over kennis van het gehele IT-landschap van hardware, connectivity, software en meer. Technisch Applicatiebeheer (TAB) is hierbinnen het verbindende element op het gebied van applicaties, de software waar de (eind)gebruikers van onze klanten dagelijks mee werken. Het applicatielandschap is heel divers, van HRM en financiële software tot aan applicaties voor het EPD (Elektronische Patiënten Dossiers) en meer.

Als team kennen wij twee hoofdactiviteiten, namelijk Projecten en Beheer/dagelijkse operatie.

Projecten
Aan ieder project nemen wij deel met een TAB-Lead engineer voor de technische coördinatie en technische ondersteuning aan de Project Manager en de project TAB-engineers die de technische realisatie van de applicaties en/of het applicatielandschap voor hun rekening nemen. Hun gezamenlijke doel is om het project binnen de gestelde termijn en het budget op te leveren. Vervolgens leveren zij samen met beheer nazorg en nemen het project dan in beheer of laten dit doen.

Beheer
Beheer/dagelijkse operatie wordt door iedereen binnen het TAB-team gedaan. RAM-IT levert alleen al binnen eCumulus meer dan 300 applicaties en dat maakt het heel divers en uitdagend om van alle applicaties alles te weten. Middels TOPdesk leveren wij derdelijns support aan klanten en/of leveranciers voor het oplossen van de gemelde defects. Daarnaast geven wij invulling aan informatieverzoeken en realiseren wij de aanvragen voor nieuwe applicaties en ook de daarbij behorende major upgrades en periode updates.

Wat voor team zijn we?

TAB is een leuk en groot team, met jonge mensen en iets oudere, verschillende culturen en natuurlijk ook een diversiteit aan karakters en interesses. Wij slaan bruggen tussen alle betrokken stakeholders op technisch en communicatief vlak en voeren de regie voor het technisch leveren en operationeel houden van een diversiteit aan applicaties en het achterliggende applicatielandschap. Dit allemaal op diverse platformen.

Op het gebied van communicatie staan wij in contact met:

  • Medewerkers van klantorganisaties zoals functioneel beheerders, testers en eindgebruikers. Het gaat vaak om ondersteuning en complexe uitdagingen.
  • Leveranciers voor het operationeel leveren van de applicaties aan de (eind) gebruikers van onze klantorganisaties.
  • RAM Infotechnology-afdelingen voor Virtuele Machine aanvragen, connectiviteit verzoeken (VPN, firewall, etc), Security, et cetera.
  • … en nog veel meer.

Wat is er zo leuk aan Technisch applicatiebeheer?

TAB levert applicaties en/of bijbehorende applicatie landschappen op diverse platformen, waardoor wij ook wel ‘Hybrid Cloud Applications’ genoemd kunnen worden. De platformen waar wij voor leveren zijn:

  • eCumulus (Shared Citrix platform met o.a. APP-V, runtime, RES Automation)
  • Windows 10Ent managed endpoints
  • Windows Virtual Desktop (dedicated klantomgeving in bijvoorbeeld Azure, middels InTune, LiquidWare etc).

Hierdoor zijn de werkzaamheden zeer divers en is daarmee geen enkele werkdag hetzelfde!

Maatschappelijke betrokkenheid

Als team willen we graag een bijdrage leveren aan een maatschappij die steeds gezonder wordt.

Afdelingen, Technisch applicatiebeheer